top of page

Kelo Wood Pellet

burning-wood-pellets-downsized.jpg
1.fw.png

Pelet nedir?

Ambalajlı Ürünler

Ton bazlı ürünler

Enplus-e-ISO9001-cor-1.png

Bio Enerji’de Avrupa’ya Pelet Yakıtı!

Pelet aslında hepimizin bildiği talaş olarak ifade ettiğimiz ağacın kesimi esnasında çıkan tozdan elde edilmektedir.

Genellikle bu atık madde geçmişte pek fazla önem taşımıyordu, ancak 2011 yılında bir makine geliştirildi ve bu makineden çıkan ürünler için bir soba.

Özel üretim ile elde edilen bu soba İtalyan bir firmaya ait.

Ülkemizde de çeşitli firmaların bu soba üzerinde yaptığı çalışmalar sayesinde artık hayatımızda BİO ENERJİ YAKITI olarak Pelet adında bir ürün olmasını sağladı.

Karbon salınımını sıfıra indiren “bio” yani doğal bir yakıt olarak ifade edilebilir. Genellikle Çam ağacı ve çeşitli ağaçların talaş tozlarından elde edilen, kıyma makinesine benzeyen bir sıkıştırma yöntemi ile 6 mm veya 8 mm çapında üretilen ve ürün haline geldikten sonra yakılarak enerji elde edilmesini sağlayan bir üründür. Sıkıştırılmış olan bu ürünün yanma kalitesine ilişkin bilgileri internet ortamında kolaylıkla bulabilirsiniz.

Genellikle atık ürünlerden elde edilen pelet, ceviz kabukları, kestane kabukları, çam kozalakları, talaş ve her türlü ağaç atığından oluşmaktadır. Odunun yanma kalitesi Pelet içerisinde de kalite ayrımlarının oluşmasına neden olmaktadır. En iyi pelet ürünü Çam Ağacının talaşı veya atıklarından oluşmaktadır.

Dünya’da en çok pelet kullanan ülkeler Avrupa ülkeleridir. Bu listenin başında tahmin edeceğiniz gibi Almanya yer almaktadır. Pelet ürünü diğer ürünlerden farklı olarak Avrupa’ya belli standartlara sahip firmalar tarafından ihraç edilebilmektedir.

 

Bu ürününde bir yakıt olması sebebi ile en önemli unsur olan kalite standartlarını belirleyen Avrupa’nın en önemli belgeleme kuruluşu EnPlus tarafından bazı sertifikasyon programlarını belirli denetçi firmalar ile tamamlamanız gerekmektedir.

 

Bu süreç yaklaşık olarak 10 ila 12 ay sürebilir. Eğer doğru şekilde hareket edilir ve daha önceden danışmanlık desteği alınır ise 3 ay içerisinde tamamlanması da mümkündür.

EnPlus standartları A1-A2 ve B sınıfı olarak 3 kategoriye ayrılan ürünler için sunulmaktadır. Ayrıca Almanya’nın standarttı olan DINPlus standartlıda hemen hemen aynı koşullara sahiptir. İster EnPlus isterseniz DinPlus sertifikasına sahip olur birçok ülke yine de EnPlus standartlarını talep edebilmektedir.

3 Tip lisansı bulunan EnPlus Kuruluşunun birincisi üretici lisansıdır. Bu sadece üreticilere verilir ve yeterli denetimden geçmiş olan firmalar buna sahip olabilirler. 2. Tip ise Tüccar Lisansıdır bu lisans sadece yetkili üreticilerden nihai tüketiciye satış yapabilmek için sahip olunan ve uluslararası denizaşırı ticaretlerde satış yapabilme olanağına sahip bir lisans türüdür. Bu lisans sahibi şirketlerin sertifika sayesinde kendi paketleme ve markasını da kullanabilmektedir.

b-big-bag-16279745443250.jpg
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

ENPlus A1 Logosu: İşte en önemli unsur, eğer bu logo poşetinizin üzerinde varsa ve ürünün ENPlus denetiminden geçmiş bir sertifikaya sahip olarak satışını sağlıyorsanız işte o zaman kolaylıkla Avrupa’ya ihraç edebilirsiniz.

Enplus-e-ISO9001-cor-1.png

Sertifikalarımız

KELO DIŞ TİCARET (Sertifika Kodu TR 301)

sertifika1.png
header_image2.jpg

Ürünlerinizi Hızlı ve Güvenli Teslim Ediyoruz

Kaliteden ödün vermeden en iyi servis ve koşulları sağlama anlayışımız, 16 yılda edinilen tecrübeler ve hizmet verilen onlarca yurtiçi ve dışı projeleri, çalışanlarımızın her birinin kendi alanlarında profesyonellikleri, çok az firmada gözlenen geniş tedarik yelpazesi ile hizmet vermekteyiz.

Deneyimle her zaman daha iyiye.

16 YILLIK

bottom of page